matlåda

 
Spenatsoppa(världensgodaste)
Jag använder mig av frystspenat, då jag älskar spenat i alla former och i så otroligt många rätter. I frysen finns det alltid tillgängligt. Jag tinar spenaten i en skål med vatten i micron,  ca 4 min på 450 grader.  Häller i spenaten i en kastrull tillsammans med en kvätt mjölk och använder mig av stavmixern tills de uppnåt en perfekt konsestens, mjuk och fluffig. Låt sedan den koka tillsammans med en grönsaksbuljong och kryddor(vitlök, peppar, örtsalt). Sen är den klar att servera, inte svårare än så:) (servera gärna med ägg eller räkor)



Lax med stekta grönsaker
Jag lägger frysta filér på en plåt och kryddar med paprikakrydda, chilipulver, fiskkrydda och basilika. Kör sedan in den i ugnen på 175 grader tills den fått en fin färg. Undertiden hackar jag morötter i små ringar, paprika, squash, champinjoner och purjolök. Häller i en skvätt olivolja i en varm stekpanna och steker grönsakerna samt kryddar den med paprikakrydda, chilipulver, salt, peppar, maroccokrydda och pressar i en vitlök. När allt är klart river jag över vitkål med hjälp av en osthyvel!:)


Kräftgryta med kokad squash (är mycket mycket godare än vad de ser ut)
Skölj av kräftorna i ett durkslag. Ta sedan och koka upp creme fraiche tillsammans med en skvätt mjölk oh krossade tomater. Krydda med chilipulver, salt, peppar och pressa i lite citron. Samtidigt häller du i lite olivolja i en varm panna, pressar i 2 vitlöksklyftor och steker kräftorna i ca 2 min. Häll sedan över kräftorna i såsen och låt koka på svag värme. Under tiden hyvla squashen med hjälp av en osthyvel i tunna men långa bitar, ska likna spagetti dock mycket bredare. Koka upp vatten och häll i den skivade squashen och låt koka i 10 sekunder. Häll sedan av squashen och häll på lite olivolja och svartpeppar rör sedan runt. Färdigt att servera!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0